Suicidator 0,5

A hónap végére várhatóan megjelenik a Suicidator szkript Blender 2.5x és 2.6 környezetben futtatható változata. A "program" egy automatizált város generátor amelynek most készülő portja igen meggyőző már most a kiadés előtt is. Jelenleg egy több mint 27 milló poligont tartalmazó jelenet generálása kicsit több mint 20 másodpercbe telik miközben a Blender mindösszesen 16 megabájt memóriát foglal!

A Suicidator 0.5 két verzióban jelenik meg. Az ingyenesen elérhető változatban a legtöbb alapfunkció használható lesz, viszont csak lowpoly épületeket generál.

A pro verzió kicsit többet nyújt némi fizetség fejében. A highpoly épületeken túl lehetőség lesz saját modellek felhasználására, az utcai lámpákról - ambient, szpot - és objektumokról szintén a szkript gondoskodik a város generálása során.

A városok UV terítéke a generálás után automatikusan elkészül. Ez a jelenlegi verziónál jóval nagyobb szabadságot ad mivel az épületek nem egy meshként készülnek el.

Aki kipróbálta a jelenleg elérhető szkriptet annak nem lesz ismeretlen a population map és a heightmap használata amelyekkel a készülő város méretét, alakját és az azt alkotó épületek magasságát tudjuk befolyásolni. Az utak, utcák elhelyezkedését akár vektoros grafikával is meghatározhatjuk de használhatunk a Blenderben elkészített görbéket is.

Fakocka stílusú épületek generálása ezek kombinálhatók a Blender fizikai rendszerével így animációkhoz remekül használhatók ha megfelelő teljesítményű géppel vagy kellő idővel rendelkezünk, bár a GPU alapú renderelés itt is sokat faraghat a munkaidőből.

Elővételben a Suicidator 10 euró amiből a fejlesztő minden eladott példány után a Blender Foundationt támogatja.

Suicidator City Generator

BlenderArtist fórum

kép1
kép2
kép3
kép4