Suicidator(?) 0.7 még idén

A Suicidator még 2009-ben debütált és városi látképek procedurális megvalósítását tűzte ki célul. Az alap, Arnaud Couturiertől - aka Piichan - származott és a fejlesztés elején csatlakozott egy francia srác Jarome - aka Littleneo - és a szkript a két programozó eltérő koncecpciójának köszönhetően több eljárás alapján volt képes a tervezett város generálására.

Kis idő elteltével Piichan szüneteltette a tevékenységét illetve egy külön megvalósításon kezdett el dolgozni az eredeti ötletének alapjain. Az addon ekkor "kettévált" a Littleneo féle Blended Cities-re és Piichannál maradt a Suicidator elnevezés. 

A Blender 2.5x ág megjelenését követően hosszú ideig nem jött ki frissítés és idővel a Blended Cities fejlesztése le állt. A Suicidator viszont újra elérhetővé vált immáron erősen a Java-ra támaszkodva. Az új megjelenés két változatban volt elérhető amelyek közül az ingyenes némi korlátozást kapott a generált város méreteit és az épületek komplexitását illetően.

A 0.6-os már elég régen várat magára a jelenlegi kiadások csak apróbb hibajavításokat tartalmaznak vagy a Blender API változásait követik csak. A fejlesztői blog alapján már régóta tudni lehetett, hogy a Suicidator megszűnik mint addon és önálló programmá válik mivel a felhasználói igények és a tervezett funkciók megvalósítása könnyebben kivitelezhető a Blenderen kívül. Piichan mai bejelentése szerint a program még idén kiadásra kerül ám a verziószámozás nagyot ugrik és 0.7 lesz. Ennek oka, hogy az egész programot újra írta az alapoktól és rengeteg új funkció jelenik eg benne. Amit eddig biztosra lehet tudni, hogy az épületek és tereptárgyak elhelyezése sokat javul és a Blender Internal mellet már támogatni fogja a Cycles anyagok generálását is.

Suicidator Blog 
Blenderartists fórum