Jelenlegi hely

Fejlesztés

Blender fejlesztői találkozó

A szokásos fejlesztői találkozó viszonylag kevés dologról szólt ez elsősorban a napokban kiadott 2.74 verziónak illetve a nagyobb lélegzetvételű vagy korai projekteknek köszönhető. Az esetlegesen még külön ágon futó fejlesztések hamarosan a főágban is elérhetők lesznek ezekből önző módon kiemelnék párat:

Blender fejlesztés vizualizáció

Ez az érdekes videó a Blender 2.71 és 2.72 verziói fejlesztését mutatja be. A videón látható, hogy egy-egy fejlesztő melyik ágban milyen aktív. Az ágak a Git egyes mappáit míg a levelek a bennük található fájlokat szimbolizálják. A videó a Gource nevű programmal készült.

Gource

Megjelent az Alembic támogatás a BF ágban

Alembic LogoA májusi Blender fejlesztői értekezleten már szóba került az Alembic formátum támogatása amit akkor Campbell Barton "nyert" meg. A jegyzetekről készült képen még erősen kérdőjeles formában látható.

Az Alembic támogatást hosszabb ideje egyre több felhasználó igényli lévén iparági szabvánnyá vált és használata annyira elterjedt és természetes mint az FBX formátumé. A Blender főbb fejlesztési íránya elsősorban az aktuálisan futó animációs projekt igényeihez igazítják így kezdetben nem volt cél az Alembic integrálása.

Korábban Lukas Tönne indított egy saját ágat ahol elkezdte a fejlesztést. Az elmúlt néhány napban viszont elkezdték a BF ágba beolvasztani a fejlesztéseit. A támogatás jelenleg nem teljes de az irány igen bíztató.

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.