Addon

Erozió szkript

Varkenvarken erózió szkript scrnVarkenvarken aki a mára jól ismert Space Tree addon és több egyéb kissebb szkript fejlesztője egy újabb szimulációt felhasználó kiegészítőn kezdett el dolgozni. Ahogyan a Space Tree esetében is, is  szimulációval dolgozik és az első kiadott verzió a hőmérséklet rocsoló hatását próbálja visszaadni a kiválasztott objektumon.

A tervek között szerepel még a víz és a szél romboló hatásának szimulálása. Ha a kiadások hasonlóak lesznek az előző addonokéhoz akkor a Githubról két-három naponta lehet letölteni a legújabb változtatásokat tartalmazó fájlokat. Fontos, hogy ez nem addon hanem szkrip és jelenleg nincsen a Blenderbe integrálva. A futtatásához az erodálni kívánt objektumot raw formátumba kell exportálni és a szkriptet a terminálból futtatni.

Hivatalos Addon javító projekt

A Blender fejlődésének lassan természetes velejárója a Python API folyamatos változása. Ez a kereskedelmi szoftverek esetében ha nem is tabu de a fejlesztők igyekeznek a modulok működésében a lehető legkevesebb fennakadást okozni. Ez sajnos a Blenderről nem mondható el az API szolgáltatásai nem csak bővülnek hanem kiadásról-kiadásra sok régi függvény változik vagy teljesen kikerül belőle.